A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | S | T | T | U | V | W | X | Y | Z

 

2 Net Computer (Sfântu Gheorghe)

Pe 16.12.2003 am cumpărat de la SC 2 NET COMPUTER SRL (Piata Mihai Viteazul, nr. 43, Sfântu Gheorghe) un volan pentru jocuri pe calculator la pretul de 1.375.640 lei. Cu ocazia instalării am constatat că discheta pentru instalare este defectă. Pentru că unitatea mentionată a fost închisă în perioada 24.12. 2003 – 04.01.2004, pe 05.01.2004 m-am prezentat la magazin cu discheta defectă. Angajatii firmei au retinut discheta, afirmând că vor solutiona problema în 2-3 zile, sugerându-mi si varianta căutării si descărcării programului de instalare de pe Internet, desi consider că – datorită asumării unei garantii pe o peroadă de 12 luni – rezolvarea deficientelor este o obligatie a firmei. Nici până în prezent nu mi s-a pus la dispozite programul de instalare. În plus, instructiunile de instalare si utilizare s-au livrat exclusiv în limba engleză, nerespectându-se prevederile legale în domeniu. (Bölöni Csaba, Sfântu Gheorghe)

Albif - Brasov (Complex Brintex)

Brasoveni, nu cumpărati produse electrice de la firma ALBIF din Brasov. Riscati să rămâneti cu ele acasă defecte, cei de la firmă să se rătoiască la dvs. cum că deja ati beneficiat de bunăvointa lor. Nu veti primi banii înapoi pe produsul defect ! Ca să îmi schimbe un uscător de păr defect, au căutat printre trei produse si în final au crezut că au găsit unul bun, dar era defect si acela. În final m-am ales cu un uscător de păr defect si cu banii pierduti. (Nicoleta David, Brasov)

Alina Tours (Cluj Napoca)

Am "beneficiat" de serviciile firmei de turism Alina Tours din Cluj-Napoca. Povestea este lunga, neregulile multiple, plecand de la o proasta organizare la o crasa nesimtire (inclusiv din partea managerului), trecand prin plata unor servicii (din partea mea) fara ca acestea sa fie prestate de firma. Daca se doreste, stau la dispozitie cu lista de probleme pe care le-am intampinat, precum si cu mailurile primite de la managerul firmei, pentru a se vedea cum intelege un manager de firma de turism sa se adreseze unui fost client. Un sfat din partea mea, evitati Alina Tours din Cluj-Napoca. (Claudiu Datcu, Cluj Napoca, 29 august 2005)

Ambient Group SRL (Bucuresti)

AMBIENT GROUP S.R.L. este o firmă care montează termopane si de care trebuie să vă feriti. Mie mi-au calculat o sumă după schite si măsurători, am plătit un avans, după care la montaj, când trebuia să dau restul de bani, suma crescuse cu 5 milioane ! Explicatia lor a fost că suma s-a recalculat, dar pe mine nu m-a anuntat nimeni; eu am semnat un contract pe o schită si o sumă, iar ei mi-au adus o factură umflată si un geam cu o singură deschidere, nu cu două asa cum e specificat în contract. Acum, dacă vreau si a doua deschidere, trebuie să le dau iar bani (25 E). Practic plătesc de două ori acelasi produs. (Victor Galis, Bucuresti)

Ana Castilio Doors SRL (Bucuresti)

Am cumpărat niste usi de interior de la această firmă. La momentul cumpărării mi-au indicat niste preturi pentru scoaterea usilor vechi si instalarea celor noi. Însă, când au venit a doua zi oamenii lor să facă treaba, preturile erau duble. Mai mult, le-am spus să nu deterioreze podeaua când scot usile vechi. Nu s-au sinchisit. Când le-am făcut observatie, si-au luat sculele si au plecat, spunându-ne: "Te-am văzut noi de la început că faci figuri" !! Ne-au lăsat cu o usă montată partial si cu una nemontată deloc. Am sunat la firmă, dar patroana ne-a spus că sotul meu, beat fiind, i-a gonit pe băieti si că ea nu o să-i mai trimită înapoi. I-am reclamat la Protectia Consumatorului si vrem să le facem si publicitate negativă. (Marta Dana, Bucuresti, 6 mai 2009)

Angst - lant de magazine alimentare

Aceste magazine au un sistem de supraveghere de-a dreptul jignitor pentru oricine intră în ele. În loc să fi montat niste camere de supraveghere, folosesc niste supraveghetori în costume cenusii, care stau permanent la un metru în spatele tău, cu ochii pe tine, ca si cum ai fi un infractor venit la furat. Te simti de-a dreptul penibil când esti singur cu individul cenusiu într-un colt al magazinului. Te uiti la el, el se uită cu tupeu la tine - doar esti un potential hot - si asteaptă să pleci. Parcă esti un detinut scos la plimbare de gardianul închisorii. (Cătălina Tătulescu, Bucuresti)

Antofi - magazin în Pta Floreasca, Bucuresti

În  cadrul  magazinului Antofi de la piata Floreasca există obiceiul, desi  există cititor de coduri de bare, ca pretul să fie introdus manual în casa de marcat. Problema e că pretul este de obicei mai mare. În plus, la final mai bagă si o pungă care costă 500 de lei, informatie care nu e trecută nicăieri. Vrei, nu vrei, cumperi punga. (Florin Burgui, Bucuresti, 30 august 2005)

Banca Ion Tiriac

Am mers la Agentia Mihai Bravu să plătesc o factură de telefon. Am intrat în încăperea unde sunt casele, asteptând să se elibereze una. Nu stăteam în spatele clientului de la casă, din motive de confidentialitate. Apare un paznic si-mi spune să ies din încăpere. Îl întreb de ce. Îmi cere iarăsi să ies din încăpere. Îi spun că nu am văzut nicăieri vreun anunt care să-mi spună să astept la rând în afara încăperii. Replica lui: "Haideti, că nu vreau să-mi stric ziua!" Am rămas mut. Trebuia să am grijă cum mă port, să nu cumva să-i stric paznicului acela ziua! Acasă, am trimis un e-mail băncii povestind situatia. Mesajul meu a fost directionat către respectiva Agentie. I-am întrebat dacă procedurile lor de lucru cu clientii sunt comunicate prin intermediul paznicilor. În toate băncile civilizate există o linie galbenă de demarcatie când astepti să-ti vină rândul. Si nu am am întâlnit până acum un paznic care să-mi prezinte procedurile băncii cu argumentul forte că risc să-i stric ziua. Schimbul de e-mailuri s-a încheiat cu următorul mesaj al responsabilului Agentiei: "Sunteti un om inteligent. Stiu că întelegeti că trebuie să respectati regulile scrise si cele NESCRISE (????) ale unei bănci." No comment. (Bogdan Mateciuc, Bucuresti, martie 2005)

Biconstruct Baron srl, Năvodari - ferestre termopan

Am stabilit de comun acord o dată (peste 10 zile de la plata avansului) la care sa vina sa monteze geamul (atunci putea firma). Au venit după alte 5 zile, seara târziu. A doua zi, pe lumină, am constatat că nu erau toate spatiile goale încarcate cu spumă, iar pe lângă plasa de la geam puteau intra si muste, nu numai tântari. Le-am anuntat problema si peste alte 3 zile, după insistente, au venit si au rezolvat problema spumei. Am solicitat sa se scrie în certificatul de garantie defectul plasei, sperând că aceasta va grăbi rezolvarea problemei plasei de tântari. Au venit si au luat plasa. Au trecut 10 zile până au adus altă plasa, mult mai strâmbă decât prima. Când i-am spus celui care a montat-o că "e strâmbă, e si mai rău!" (sigur că vedea si el acest lucru), ne-a spus "Mergeti mâine la sediu si spuneti ce nu vă convine". A doua zi l-am sunat pe patronul firmei, Baroana Ionel, care ne-a asigurat că ne schimba (iar!!) plasa. Între timp am constatat ca în orice pozitie deschideam geamul (pe orizontală), acesta se închidea singur. Am anuntat pe data de 27 septembrie si acest lucru (telefonic si pe patron, solicitând înscrierea si în certificatul de garantie). Seara au venit si au rezolvat. Dar plasa de tântari este tot cea defectă. Concluzia: am plătit banii si în loc de servicii de calitate nu am avut parte decât de nervi, lucru prost făcut si multe, multe amânări. NU vă montati ferestre termopan de la firma BICONSTRUCT BARON SRL din Năvodari! (Fam. Petre, Năvodari, Jud. Constanta)

Carrefour - smecherii de găinari de Obor

Am avut neplacuta surpriza sa constat ca exista diferente semnificative intre pretul afisat la raft si cel de la casa. De exemplu, un joc Lego, la raft era afisat un pret de 1.477.000 lei, dupa ce am intors cutia pe toate fetele am descoperit o eticheta mica scrisa de mina cu pretul de 1.838.000 lei iar la casa am constat ca pretul real inregistrat era de 1.847.000 lei. Din pacate nu e prima data cind constat la Carrefour aceasta diferenta, si poate de multe ori ea nu a fost observata de altii datorita volumului de produse cumparate. (Florina Hartescu, Bucuresti)

Cora - te întrebi de ce revii

E mare ca suprafată, nu ca număr de produse. În plus, produsele sunt dispuse total anapoda. Am căutat niste tampoane. Nu erau la produsele de îngrijire personală, asa cum era normal, ci la... detergenti. Am căutat 10 minute un angajat pentru a-l întreba. Nu am găsit. În cele din urmă am găsit un interfon al clientului, si asa am aflat răspunsul. La sectorul alimentar, salamurile sunt împrăstiate pe vreo 3 standuri. În concluzie, produsele nu sunt dispuse asociat, asa cum ar fi logic. (Cornelia Mateciuc, Bucuresti)

Depozitul de Calculatoare

Am căutat o zi întreagă pe net un monitor LCD. Am găsit un pret bun la Depozitul de Calculatoare. Am sunat la magazinul situat aproape de casa mea si mi-au confirmat că au modelul pe stoc. Ura! Urma să merg după amiază să iau monitorul si să-l duc acasă. După amiază, surprize, surprize! La magazin, după ce i-am făcut proba si am mers la casă să plătesc, aflu că pretul e mai mare. Explicatia? "Acela e pretul pentru magazinul online, pentru produsele comandata online." Bine bine, dar eu nu vreau să comand online PENTRU CĂ NU SE POATE PLĂTI CU CARDUL. În plus, eu locuiesc lângă magazin si nu am de ce să comand online. Am venit să iau monitorul la pretul afisat pe site.

Fata îmi arată un anunt pe jumătate invizibil. "Preturile afisate sunt valabile numai online." O sun pe sefă si îi spun situatia. "Preferati să nu vindeti deloc decât să vindeti la pretul de pe site?" "Da." Fără cuvinte, dar asta spune multe despre atitudinea acestei firme fată de clienti (Bogdan Mateciuc, Bucuresti, 17 ianuarie 2007)

Domo - foarte domoli cu service-ul în garantie

Am cumpărat un aragaz de la DOMO acum 3 săptămâni care mi-a fost adus cu capacul lovit si un distantier la capac lipsă. Am dat nenumărate telefoane, am venit la magazin încercând sa rezolv problema. De fiecare data mi se promitea ca vom fi sunati si nu se întâmpla. Ieri dupa 3 săptămâni de asteptat, timp in care nici nu am montat aragazul, am sunat pentru a douăzecia oara si am cerut sa-mi fie inapoiati banii si sa vina sa ia aragazul. A rămas sa fim sunati azi, dar bineinteles ca nu s-a întâmplat. Cu regret va spun ca dezinteresul DOMO fata de clienti m-a făcut sa pierd o multime de timp si de bani, plus disconfortul dat de faptul ca nu am nici acum aragaz la 3 săptămâni după ce l-am cumpărat. Ca atare nu voi mai veni niciodată in magazinele DOMO si voi spune tuturor despre atitudinea lor si a personalului lor de a se spăla pe mâini după ce si-au încasat banii. In mod deosebit doresc sa subliniez atitudinea personalului care m-a tratat cu dispret si nu au depus nici un efort sa se intereseze despre ce se poate face pentru schimbarea capacului, sau să mă informeze cu privire la progresele făcute si la termenul de înlocuire. (Honoria Sauciuc, Bucuresti, 22 iulie 2004)

Gencov Construct, Bucuresti - firmă de constructii

În vara lui 2008 am contractat această firmă pentru niste lucrări de reconfigurare si extindere imobil, locuintă personală. În primul rând, nu au respectat proiectul. Au avut tupeul să spună că anumite elemente de constructie nu erau în proiect si deci nu le-au realizat! În al doilea rând, calitatea finisajelor este extrem de proastă. Au luat de la mine ultima transă de bani, cu care trebuia să facă niste reparatii la finisaje, si au dispărut.

Firma este reprezentată de un tip de vreo 24 de ani, pe nume Cosmin Gheorghe. Îi abureste pe clienti cu termene rapide de executie si preturi relativ mici, însă aceste preturi sunt depăsite până la final si, dacă tinem cont si de reparatiile si finisările care trebuie făcute în urma plecării/disparitiei firmei, clientul iese mai scump. (Bogdan Mateciuc, Bucuresti 2009)

Institutul Goethe si Institutul Francez din Bucuresti - a tunat si i-a adunat

Asociatia Poponarilor din România a programat un mars pe străzile Capitalei, pe 29 mai. Cele două "institute culturale" sus-mentionate s-au găsit să-i sprijine pe pederasti în manifestările lor. Si eu care credeam că aceste stabilimente se ocupă cu promovarea culturii germane si, respectiv, franceze în România. Sau tocmai în asta o sta cultura germană si franceză? (Bogdan Mateciuc, mai 2005)

Litoralul românesc

Desi unele hoteluri s-au modernizat, mentalitatea agentilor economici a rămas aceeasi. Acelasi prost-gust si kitch, aceleasi terase una lângă alta cu muzica dată la maxim, acelasi sentiment de bâlci. Atentie: nu vă cazati aproape de plajă ! În lungul plajei se află terasele unde urlă muzica si vă va fi imposibil să dormiti noaptea. Legea potrivit căreia localurile în aer liber trebuie să oprească muzica la ora 23.00 este complet ignorată. Nu vă faceti iluzii că veti suna la Politie pentru ajutor. Politia locală este mână în mână cu patronii de terase si nu întreprinde nimic. (Bogdan Mateciuc, o săptămână la Mamaia, Hotel National - terasa Orient, iunie 2003)

Mega Image (Bucuresti) - Male Image !

Metrorex - metroul Bucuresti

De când au pus în circulatie noile garnituri de tren, importate de peste mări si tări, toti călătorii fac sauna gratuit de fiecare dată când circulă cu metroul. Zi de zi transpir si văd oameni transpirati, care se plâng din cauza căldurii din trenuri. Oare garniturile nu au fost livrate cu instalatii de aer conditionat? Oare instalatiile functionează? Sau pur simplu mecanicii de tren si personalul METROREX si-au făcut un obicei din a se distra pe seama bietilor călători, făcând economie la curentul electric? (Răzvan Popescu, Bucuresti, iulie 2003)

Nuf Nuf - spălătorie ecologică

Pe 19.12.2004 am dus la SC Nuf Nuf Service SRL (Sos. Virtutii nr. 1, Complex SIR, Stand B013) o camasa pentru curatarea unor pete superficiale situate pe mansete si guler. Pe 22.12.2004 m-am prezentat pentru a ridica produsul dar, in loc sa gasesc camasa curatata, am gasit-o mai rau patata (deteriorat materialul pe maneci) si decolorata astfel incat nu se mai poate purta. Camasa a fost data la retur de 2 ori la solicitarea mea, dar cred ca au curatat-o de min. 5 ori de s-a ajuns la calitatea deplorabila actuala. Am refuzat sa o ridic de la sediul firmei, ea gasindu-se si in prezent acolo. Am incercat pe cale amiabila sa rezolvam incidentul, dar reprezentantii firmei trateaza in continuare cu superficialitate reclamatiile clientilor, afirmand ca oricum nu putem sa luam masuri in privinta dansilor si prin urmare sa renuntam la produsele noastre. (Angela Craina, Bucuresti, ianuarie 2005)

Raiffeisen Bank

În două sucursale ale lor am intrat si în fiecare angajatele trebuiau frecvent să întrebe pe altcineva pentru a-mi răspunde la întrebări. La sucursala Lipscani au putin personal. Am asteptat vreo 10 minute până s-a găsit cineva care să discute cu mine. Apoi discutau cu mine trei angajate deodată. Una dintre ele, desi părea româncă, dădea un înteles bizar expresiei "plată în avans". După plecarea ei, celelalte două fete mi-au confirmat că eu am dreptate. Impresia cu care am plecat de acolo a fost una de brambureală generală. (Bogdan Mateciuc, Bucuresti, septembrie 2003)

Sensiblu - lant de farmacii: Personal incompetent si management defectuos al clientilor

Taxback (Cluj Napoca)

După 4 luni de lucru în SUA aveam dreptul la recuperarea unor sume de bani, plătite ca taxe guvernului american. Acest lucru se poate face fie contactând direct autoritătile americane (cu mai multe bătăi de cap, evident), fie prin intermediul unor firme "specializate" din tară. Ei bine, am avut neinspirata idee de a apela la una dintre firmele acestea:  TAXBACK.COM din Cluj-Napoca. Nu pot să spun decât că din suma la care aveam dreptul si care mi-a fost promisă (după evaluări "profesioniste") am reusit, după nenumărate plimbări si tergiversări, să recuperez mai putin de jumătate si asta cu o întârziere de un an. Asadar, toti cei care au de gând să apeleze la astfel de firme, să tina minte să fugă când aud de TAXBACK.COM. (Sergiu Petean, 31 august 2005)

Taximetrie

Înainte de a alege un taxi dintre cele oprite la intersectii, uitati-vă cu atentie la tarifele de pe usă. Multe firme de taxi afisează un tarif în lei vechi (9.400, de exemplu) si altul în lei noi (1 leu, adică 10.000 lei vechi). Problema e că aparatul de taxat e în lei noi, deci veti plăti 10.000 lei/km, nu 9.400. Sunt câteva firme care au însă  aparatul setat pe pretul corect în lei noi - 0,94 lei/km. (Bogdan Mateciuc, Bucuresti)

Tesan - acumulatori telefoane mobile

Am cumpărat de la un dealer autorizat Connex o baterie pentru un telefon Nokia 5110. Intentionam să cumpăr o baterie Li-Ion. La un timp după ce am cumpărat bateria, am avut curiozitatea să examinez mai cu atentie eticheta. Asa am descoperit că bateria avea două etichete, una de la TESAN lipită cu grijă peste alta, aparent de la fabricant. Eticheta de la TESAN era lipită în asa fel încât să nu se vadă că pe eticheta aparent originală scria că bateria este NiMH. Am reclamat si bateria mi-a fost schimbată cu alta arătând la fel, dar cu eticheta de la TESAN lipită pe eticheta fabricantului în asa fel încât să se vadă că scrie Li-Ion si Made in Japan. Examinând iar cu mare atentie etichetele am constatat că nu erau două, ci 3: eticheta de la TESAN, eticheta de dedesubt pe care scria Li-Ion si Made in Japan si o a treia etichetă, ascunsă cu grijă, pe care scria Made in China. De asemenea, tipul bateriei era altul: în loc de BLS-2V, pe eticheta de dedesubt scria BMS-2. Nu stiu ce să mai cred. Nu stiu ce fel de baterie am cumpărat. Nu cumpărati produse de la TESAN, sunt hoti si mincinosi! (Serban Mendelssohn, Bucuresti)

Ultra Pro Computers - retea natională de magazine de calculatoare

Am cumpărat online de la UltraPro Computers, www.ultrapro.ro, un hard disk. După o asteptare de mai bine de 2 săptămâni, după ce am achitat factura proforma, mi-au trimis un hard disk formatat si cu Windows-ul instalat ! Adică un hard pe care eu îl consider uzat din start, pentru că trebuia să fie nepartitionat si neformatat. L-am primit fără cablu si fără suruburi de fixare. Vă recomand să evitati acest magazin, ca să nu aveti surprize similare. (Florin Iura, Bucuresti, 17 martie 2005)

White Jaguar (Bucuresti) - supermarket cu supermitocani

"Supermarketul" White Jaguar nu a auzit de principiul "Clientul nostru, stăpânul nostru". Situat la Pta Iancului, este singurul loc de unde rareori am iesit altfel decat nervoasa si profund jignita. Nu doar datorita produselor care par expirate de multi ani, cat datorita vanzatorilor. Nu iti dau rest, si au si tupeul sa tipe la tine, sa iti spuna "fă" si sa te trateze ca pe un gunoi. Am fost ieri să iau o apa minerala. Îmi pusesem pe mine ce haine nimerisem, pentru că eram foarte grăbită. În supermarket, o vanzatoare m-a impins, căci aparent nu avea loc. I-am atras atentia ca nu era nevoie sa ma darame si ca ar fi fost suficient un "pardon". A inceput sa tipe, m-a numit "fă" si mi-a spus că dupa ce ca sunt o jerpelita, mai am si "tupeul" sa ii fac ei observatie, ca ma da afara, ca la cum arat as putea fi o hoata (purtam o canadiana, niste blugi si niste bocanci, iar pe cap aveam o caciula, pentru a-mi tine de frig). Am rugat-o sa il aduca pe patron sau sa imi spuna unde se poate face o reclamatie. Ea însă a chemat un bodyguard sa ma dea afara. Astfel de lucruri stiu ca li se intampla si altor femei si barbati, unii chiar de varste foarte inaintate. Ce se poate face pentru a nu mai fi umilit si amenintat cu forta de astfel de oameni, care nu iti sunt cu nimic superiori? De acum încolo voi evita respectivul magazin. (Raluga G, 2 februarie 2005, Bucuresti)

XData - Brasov si alte orase

Am avut proasta inspiratie să achizitionez o cameră digitală de la această firmă. Când am cumpărat-o firma s-a arătat foarte cooperantă si "amabilă", dar după primirea produsului am constatat o deficienta a aparatului care nu focaliza deloc imaginea. Aparatul era practic inutilizabil - pozai doar o "ceată" densă. De aici începe aventura... Am trimis produsul la firmă, tevatură, 3 săptămâni de asteptări, iar la telefon, când am luat legătura cu dânsii mi s-a spus ca au înlocuit o piesă. După ceva timp am primit camera înapoi, dar... SURPRIZA ! Pe certificat nu apărea deloc mentionată reparatia sau prelungirea garantiei. Am sunat la firmă si am fost APOSTROFAT, dus cu vorba, nici măcar OPC-ul nu a rezolvat nimic, ridicând din umeri. Nu cumpărati de la această firmă. Are produse ieftine, tentante, dar odată ce veti cumpăra veti fi tratat... cu foarte mult "respect".

pagină sus